Maanantai

Pitkä hiihto 25 km, 2 h 51 min, keskisyke 130 (54%). Väsytti tosi kovasti lopussa, mutta tunne oli mahtava, kun olin saanut lenkin tehtyä!

Kaikki mukana ollut Dexal kului. Minulla on n. 7 dl muovipullo ja pieni termari. Laitan lämmintä muovipulloon ja juon siitä ensin. Kun lämmin juoma vähenee ja jäähtyy, kaadan sinne termarista vähän kerrallaan. En tykkää juoda liian kuumaa, siinä kun palaa suu.

Sää oli upea, pakkasta 13-15 astetta ja aurinko paistoi. Puut ovat täällä kauniisti kuurassa. 

Kännykän akku tilttasi pakkasessa, kun luultavasti joku lehtimyyjä yritti soittaa. Laitoin kännykän takin taskusta ensin rintsikoihin lämpiämään ja sitten vyölaukkuun selkääni vasten, mikä piti sen toimintakunnossa. Mp3-soittimen akku oli tyhjentynyt laatikossa kotona, ja olisi pitänyt tajuta tarkistaa sen lataus ennen matkaan lähtöä. Nyt se toimi pikaladattuna vain alle tunnin.

Tiistai

Aamulla kävelyä tunnin verran hyvässä seurassa koirat mukana. Jalat tuntuivat vielä aika väsyneiltä, ja ratsastuslihaksia vähän kiristi.

Minulla oli mieli tosi maassa ties kuinka monesta syystä. On asioita, joista puhuminen on liian vaikeaa, ja ne alkavat hiertää, kun liian kauan vaikenee. Siihen pari muuta ikävää juttua, ja a vot. Lisäksi en ole aikoihin uskaltanut käydä vaa'assa ja olen ollut ihan varma, että painan nyt 63 kg tai yli. Tavoitehan on 58 kg, syksyllä olin jo alle kilon päässä siitä, mutta pitkä yskä ja joulu hoitelivat kolmisen kiloa takaisin.

Illalla puolen tunnin spinning - pala kakkua - ja 45 min Bodypump, ylävartalo siis. Laitoin isot (2 x 7,5 kg) painot rintaa varten, mutta jaksoin! Olin ihan raato sen jälkeen, hyvä että jaksoin pestä hiukseni suihkussa. Muttamutta: paino 61,1 kg!!! IHANAA! En ollutkaan lihonut, päin vastoin! 

Kotona tuoksui pulla. Minulla on ihana mies! Iltapalaksi laskiaispullaa. 

Keskiviikko: Reipas juoksulenkki, 13 astetta pakkasta, kaunis sää. Verryttely 22 min, sitten koira kotiin, jonka jälkeen 157 keskisykkeellä 40 min. Vauhtia kertyi 5'38 min/km, minkä tietysti toivoisin olevan enemmän, mutta on tuokin jo ihan kohtuullinen. Jaksoin hyvin, itse asiassa vähän petyin kun tuli aika vastaan. Ihan selvästi jossain sykkeen 160 paikkeilla juokseminen muuttuu työläämmäksi, sillä viimekesäiset 160-165 sykkeillä tehdyt kovat lenkit tuntuivat älyttömän paljon raskaammilta. Lopuksi vielä 1,5 km hölkkä kotiin, siihen meni 10 min. Yhteensä 1 h 13 min, tunne hyvä.

Torstai: kevyttä kävelyä rantaan ja hiihtelyä yht. 1,5 h jäällä koirien kanssa. Hanki oli ohut jään päällä, eli vaikka umpihangessa mentiin, ei se ollut kovin raskasta. Palautumispäivä. Hiukan karheutta kurkussa.

Perjantai: aamusta lähtien olo tuntui nuhaiselta ja kurkku vähän karhealta, joten jätin hiihdon väliin. Iltapäivää kohden olo parani, joten uskaltauduin vatsa-pakarajumppaan, sisäilma kun on pakkasta hellävaraisempaa, eikä lihaskuntotreenikään juuri hengästytä. Tyytyväinen olin, että tuli käytyä.

Lauantai: alunperin tänään piti käydä vatsa-pakarajumpassa. Koska kävin edellisenä päivänä jumpassa hiihdon sijaan, ja tänään aamulla oli 26 astetta pakkasta ulkona, ja kurkkuni karhea edelleen, harkitsin tosi pitkään, pidänkö ihan täyden lepopäivän. En sitten pitänyt, vaan tein kaipaamani aerobisen treenin spinningtunnilla. Poljin ihan kevyesti, hiki tuli, mutta en nostanut sykkeitä juuri peruslenkin tasoa korkeammalle. Ei minulla silti mittaria ollut, ihan tunteella vaan rehkin.

Syvästi ihmettelen sitäkin tyyppiä, jonka syke yhteisellä näyttöruudulla vilahti jopa 100%:ssa. Toisellakin huhkijalla syke huiteli 90%:n tuntumassa, ja näillä molemmilla kovat, yli 80%:n sykkeet lähes koko tunnin ajan. Siis rasvanpolttotunnilla...!

Syöminen meni hiukkasen penkin alle. Sorruin suklaarusinoihin, banaanilastuihin ja nallekarkkeihin. Nyt on ähky.

Sunnuntai: pitkä lenkki jäänee väliin, lauantai-iltapäivästä lähtien olo on ihan oikeasti kipeä. Ehkä käyn kävelemässä. Siivota ainakin pitäisi, sillä viikon päästä meillä vietetään 6-vuotissynttäreitä.