Tavoitteenani oli laihtua reilut 20 kg. Pelkällä liikunnalla se olisi äärimmäisen hidasta ja aluksi hankalaakin reilun ylipainon vuoksi, enkä edes harkinnut moista. Pelkällä ruokavaliolla taas olisin menettänyt taas lihasta, ja sitähän oli menetetty jo aiemmin ihan tarpeeksi! Siksi yhdistin voimaharjoittelun ja ruokavalion:

  • Painonvartijat-dieetti laihduttamaan
  • Bodypump lihasta lisäämään
  • aerobinen liikunta energiankulutusta lisäämään eli laihdutusta tehostamaan.

Noudatan Painonvartijoiden ohjelmaa pääpiirteissään. Suosittelen kaikkia kiinnostuneita menemään Painonvartijat-ryhmään laihduttamaan, sillä minusta se on ihan lyömätön menetelmä!

Itse hieman sovellan: en käytä pistepankkia, koska en pysty yhtään säästämään pisteitä. En myöskään merkitse liikuntapisteitä, sillä koska niitä kertyy minulle useita kymmeniä viikossa, eikä niitä kuitenkaan pitäisi käyttää enempää kuin 12, joten sovellan ajatusta niistä antamalla itselleni anteeksi pieniä pisteylityksiä päivittäin. Pyrin myös syömään mahdollisimman paljon vähärasvaista proteiinia (jogurttia, raejuustoa, rahkaa, kanaa, kalkkunaa, kalaa), enkä käytä rasvaa ihan ohjeiden mukaan, vaan vähemmän. Toisaalta käytän ravintolisiä, eli omega-3:a sekä monivitamiinivalmistetta, sekä vielä D-vitamiinia erikseen, jos se vaikka vähentäisi flunssia.

Syömäni vilja on lähes yksinomaan täysjyvää: ruisleipää, täysjyväpastaa, tummaa riisiä. Jos käytän margariinia, se on max 30% rasvaa. Ikävä kyllä olen heikkona oliiviöljystä tehtyyn salaattikastikkeeseen ja öljyyn säilöttyihin aurinkokuivattuihin tomaatteihin...